İzleyiciler

5 Aralık 2015 Cumartesi

Sütün Cilde Faydaları



Cilt güzelliği sağlığımızla doğru orantılıdır. Cilt güzelliğini artırmaya yönelik tüketilen besinler arasında bir tanesi var ki düzenli ve kararında tüketildiğinde cildinize ve sağlığınıza çok faydalı etkileri var. Bu mucize besin, süt. Cilt güzelliği ve sağlığını artırmada sayısız faydasıyla süt, alerjiniz veya tüketmemek için herhangi bir sağlık probleminiz yoksa, dengeli tüketildiğinde bir çok açıdan faydasını göreceğiniz bir içecektir. Yüksek kalsiyum ve protein içeriğiyle kemik ve kas yapınızı destekleyen, spor yapanlar için adeta bir yenileyici, sindirim sisteminizi düzenleyen, kilo vermeye yardımcı ve stresi azalttığı düşünülen bu mucizevi içeceğe farklı bir gözle bakmanın tam zamanı. Üstelik birazdan bahsedeceğimiz güzellik faydaları da cabası. Süt ve süt ürünlerine alerjisi olanların tüketmeyip, alternatif yollar için doktora başvurmalarını tavsiye ederiz. Kleopatra’nın Güzellik Sırrı: Süt Yüz yıllar öncesinde antik Kraliçe Kleopatra’nın güzelliğini korumak ve artırmak için sütten faydalandığını biliyor muydunuz? Süt banyoları ve süt karışımları ile sürekli olarak cildinin tazeliğini korumak için bu mucize besinden faydalandığı söylenmektedir. 

1.Kırışıklıkları Azaltır Süt yüksek miktarda D vitamini içerir. D vitaminin vücuttaki kolajen üretimini artırdığı saptanmıştır. Bildiğiniz gibi kolajen, cilt yaşlanmasını önleyen ve eksikliğinde ciltte hızlı yıpranma ve yaşlanma görülen, güzellik için oldukça önemli bir bileşen. D vitaminin kolajen üretimini artırmaya yönelik sinyal vermesi, cildimizin korunması, genç, sıkı ve diri kalması anlamına geliyor.

2.Ten Rengini Düzenler Süt, cildinizi dinlendirerek ten renginizi düzenlemeye yardımcı olur. Bir çok kişi, sütü tüketmenin yanı sıra süt ile hazırlanan güzellik maskeleriyle cilt rengini ve parlaklığını güzelleştirmek için sütten faydalanmakta. Zengin vitamin ve mineral yapısıyla süt, cildinize canlılık kazandırmaya yardımcı olur.

 3 Mükemmel Temizleyici Süt, cildi etkin bir şekilde temizlemeye yardımcı olur. Süt, ciltteki fazla yağı temizlemeye yardımcı olur. Dilerseniz bir pamuğu süte batırıp bu pamukla yüzünüzü temizleyebilirsiniz. 5 dakika sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın ve farkı gözlemleyin. Yüzünüz temiz bir parlaklık kazanıp yumuşayacak. Sponsorlu Bağlantılar

 4.B12 ile Cilt Problemlerini Durdurur Süt, B12 içerir. 1 bardak süt, bir yetişkinin günlük B12 vitamin ihtiyacının neredeyse yarısını karşılayabilir (farklı metabolizma ve yaşam tarzına göre değişiklik gösterebilir). Peki B12 vitaminin cilt ile ne alakası var? B12 vitamini adeta sağlık doludur. Cilt güzelliğinden saçlara, beyin sağlığından iştaha çok geniş bir faydalılık ve etki alanı vardır. Güzellik açısından ise; Cilt kuruluğuna, egzamaya, ciltte oluşan kızarıklık ve lezyonlara, ciltteki hücre yapılanmasına ve yenilenmesine ek olarak cildin genç kalmasına fayda sağlayan oldukça önemli bir vitamindir.

 5.Gözenekleri Sıkılaştırır Yüzdeki büyük gözenekler için süt tercih edilebilir. Bir çok yabancı kaynak ve süt tüketicisi, süt kullanımının gözeneklerde fark edilir derecede sıkılaşmaya neden olduğunun altını çizmekte. Yalnızca süt değil, süt ürünleri de gözenekleri sıkılaştırmada yardımcı olabilir.

 6.Cilt Yaşlanmasını Yavaşlatır Süt, içerdiği protein, kalsiyum ve selenyum sayesinde serbest radikaller ile savaşarak, serbest radikallerin cildinize bıraktığı hasarı yüksek oranda engeller. Bu sayede cildiniz doğal bir gençlik ve sıkılık kazanmanın yanı sıra, yaşlanmanın etkilerini de silmeye başlar. Bu bileşenler aynı zamanda cilde elastikiyet kazandırarak cilt kırışıklıklarını önlemeye de yardımcıdır.

 7.Doğal Olarak Nemlendirir Doğal bir şekilde cildinize hasar vermeden sütün cildi koruyucu etkisiyle cildinizi nemlendirebilirsiniz. Süt tüketmek, cildinizi gün boyu nemli tutmaya yardımcı olacak bileşenlerin ve yüksek miktarda suyun her an cildinizde hazırda olması anlamına geliyor. Aynı zamanda süt içeren ev yapımı maskelerle de bu nemlendirici etkiyi destekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder